top of page
IMG_4826.JPG
IMG_4677.JPG
IMG_4674.JPG
IMG_4673.JPG
IMG_4672.JPG
IMG_4668.JPG
IMG_4666.JPG
IMG_4656.JPG
IMG_4652.JPG
IMG_4651.JPG
IMG_4648.JPG
IMG_4644.JPG
IMG_4643.JPG
IMG_4636.JPG
IMG_4633.JPG
IMG_4622.JPG

Η  επιχείρηση Compost Hellas


Η Compost Hellas  είναι η πρώτη επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παράγει αγροτικά προϊόντα, για την υγιή ανάπτυξη και βελτίωση των φυτών με κύριο συστατικό τα φύκια της Ελληνικής θάλασσας (Posidonia oceanica) τα φύκια που εκβράζει το κύμα στις ακτές μας), πατέντα για την οποία έχει λάβει Ελληνικό Βραβείο Οικολογικού προϊόντος στα πλαίσια διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών βραβείων επιχειρήσεων για το περιβάλλον.
 
Η Compost Hellas παράγει και εμπορεύεται τα μοναδικά προϊόντα Bιολογικό Compost Posidonia® και Βιολογικό Φυτόχωμα Pοsidonia®, με στόχο τη σημαντική βελτίωση της βιολογικής και συμβατικής Γεωργίας. Δραστηριοποιείται επίσης στη διαχείριση αποβλήτων και ανακυκλώσιμων ογκωδών οργανικών υλικών με ευρεία δράση στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα προμηθεύοντας λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.
 
Η Compost Hellas ιδρύθηκε και έχει έδρα την Κεφαλονιά και ασχολείται με την κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων από το 1993, όταν η ιδρύτρια της επιχείρησης Κατερίνα Ξενοπούλου επέδειξε ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα λπασματοποίησης ντόπιων οργανικών υλών (φυκιών και πράσινων οργανικών αποβλήτων) για την παραγωγή φυσικού λιπάσματος(compost).Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Tom Young, μηχανολόγου manager της αγγλικής εταιρείας έρευνας και παραγωγής κομπόστ Ecological Sciences Ltd (Exeter, U.K) και του περιβαλλοντικού Σωματείου Κεφαλονιάς«Σύλλογος Κατελειού Μελέτης και Προστασίας της Θαλάσσιας και Χερσαίας Ζωής».

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Η παραγωγή φυσικών λιπασμάτων με  την χρησιμοποίηση των θαλάσσιων φυτών Posidonia οceanica (χρησιμοποίηση των νεκρών φύλλων που εκβράζονται σε ακτές), είναι ελληνική καινοτομία στην Ελλάδα, για την οποία η ιδρύτρια της εταιρείας Κατερίνα Ξενοπούλου έχει λάβει το Ελληνικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αριθμ. 1003611 (OBI).

Η ΙΔΕΑ

Η παραγωγή φυσικών λιπασμάτων με  την χρησιμοποίηση των θαλάσσιων φυτών Posidonia οceanica (χρησιμοποίηση των νεκρών φύλλων που εκβράζονται σε ακτές), είναι ελληνική καινοτομία στην Ελλάδα, για την οποία η ιδρύτρια της εταιρείας Κατερίνα Ξενοπούλου έχει λάβει το Ελληνικό δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας αριθμ. 1003611 (OBI).

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Picture3.jpg

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η φιλοσοφία μας βασίζεται στην παραγωγή και ανάπτυξη φυσικών κομπόστ με λιπασματικές ιδιότητες  από την ανάκτηση καθαρών οργανικών υλών,στο χαμηλό κόστος παραγωγής για την σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής των γεωργικών και κηπευτικών προϊόντων, την βελτίωση της ποιότητας αυτών και την προστασία του περιβάλλοντος,

.

 

 

 

 

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

IMG_4826 (2).jpg

Η ΜΕΘΟΔΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Το παραγόμενο βιολογικό φυσικό λίπασμα Posidonia® sea grass organic compost Α+ (ανώτερη κατηγορία ποιότητας Ε.Ε) βασίζεται στην ανακύκλωση των φυκιών, που εκβράζονται στις ακτές, από καθαρές θάλασσες της Ελλάδας και επιλεγμένων υποπροϊόντων της Γεωργίας. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται,  της αερόβιας καθαρά βιολογικής ζύμωσης των φυκιών (>80%)  με άλλα "πράσινα"οργανικά υλικά (στέμφυλα,φύλλα ελιάς κ.α), γίνεται χωρίς καμία χημική προσθήκη ή επεξεργασία και είναι απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το παραγόμενο προϊόν (ώριμος χούμος) είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό για την ισορροπημένη θρέψη και υγεία των φυτών, για την βελτίωση του εδάφους  και φέρει την διεθνώς αποδεκτή ονομασία compost (κόμποστ).  

Ανώτερη ποιότητα Α+

diploma compost for website.jpg

                 Ιδανικά  Προϊόντα για την Βιολογική & Συμβατική Γεωργία, Κηπευτική & Ανθοκομική

                                                Εμπλουτίζουν με Θρεπτικά &  Αναζωογονούν το Έδαφος

 

                                                                                                                                                             

bottom of page